Zatiaľ nedocenená aplikácia Snapchat prináša do dnešného zbytočnými súbory preplneného sveta nový koncept – časovo obmedzené obrázky. Poznáte to – chcete svojim kamarátom poslať nejakú momentku a tak je potrebné ju niekam nahrať. A ona tam potom zostane pekne dlhú dobu, pretože aj na jednorazové uploady máme tendenciu zabúdať. Týmto spôsobom každý deň vzniká obrovské kvantum virtuálneho odpadu, ktorý bol pôvodne rovnako určený len na jedno použitie. V tomto kontexte dáva princíp aplikácie Snapchat dokonalý zmysel.

Snapchat funguje jednoducho. Zaobstaráte fotku alebo krátke video a u neho nastavíte dobu, po ktorú bude viditeľné. Po jej uplynutí sa snímka nadobro vymaže, nebude nikde dohľadateľná ani uložená. Fotky aj videa možno zhotovovať predným aj zadným objektívom, na fotografie možno naviac prikresliť (veľmi hrubým ťahom) odkaz či nejaké obrázky.

Importovať (a pozvať) idú kontakty z vášho telefónneho zoznamu, všetko funguje rýchlo a spoľahlivo. Akonáhle vám niekto pošle snímku, objaví sa vo vašom inboxe s číslom, ktoré udáva počet sekúnd na jeho zhliadnutie. Odpočet začne až v okamihu, keď na položke podržíte svoj prst dlhšie – vývojári tak zabránili zverejneniu fotografie omylom.

A to je všetko. Snapchat ponúka jednoduchú funkcionalitu, ktorá je ale veľmi originálna a svojich užívateľov si môže ľahko nájsť. Ak chcete zdieľať niečo, čo nemá trvalú hodnotu a slúži len pre krátkodobé pobavenie vás a vašich priateľov, Snapchat ponúka všetko potrebné. Nemusíte pominuteľnými zábery zapĺňať zbytočne disky, sociálne siete a webové úložisko, naviac so sebou tento koncept prináša napätie a zábavu. Ak máte na pozretie sa len pár sekúnd, budete sa naozaj pozorne pozerať.

VIDEO – Ako funguje Snapchat


Zdroj: WebTrends.About

Facebook komentár