Tiffany_vyzvala_Warrena_Buffetta_aby_sa_uchadzal_o_spolocnost_Odmietol_to

Warren Buffett odmietol možnosť kúpiť spoločnosť Tiffany & Co. a uzavrieť štvorročnú etapu konglomerátu svojho Berkshire Hathaway bez významnej akvizície.

Potom, čo spoločnosť Tiffany dostala ponuku na prevzatie od skupiny LVMH, gigant okolo šperkov vyzval Buffetta, aby vykonal protiponuku. Tieto informácie priniesol Financial Times. Buffett tieto správy potvrdil.

Financial Times, citujúc bankárov, ktorí radili Buffettovi, poznamenali že miliardár a CEO spoločnosti Berkshire je dlhoročný obdivovateľ značky Tiffany a považoval ju za možnú akvizíciu. V skutočnosti pomohol maloobchodníkovi prekonať finančnú krízu tým, že v roku 2009 kúpil jeho dlhopisy v hodnote 250 miliónov dolárov.

Odmietol však plán spoločnosti Tiffany, čo LVMH umožnilo v novembri uzavrieť dohodu za 16,2 miliárd dolárov.

Toto odhalenie môže sklamať investorov Berkshire, z ktorých niektorí sa dožadujú, aby Buffett nasadil rekordnú hotovosť v hodnote 128 miliárd dolárov a stiahol spúšť pri „akvizícii veľkosti veľkých rozmerov“, ktorú drží už niekoľko rokov.

Súvisiace: Tiffany sa vo veľkom začína zameriavať na Čínu

Buffett však príliš veľa kvalitných spoločností za nízke ceny nevidí. Vo svojom poslednom liste akcionárom napísal: „Ceny podnikov, ktoré majú slušné dlhodobé vyhliadky sú vysoké.”

Naposledy Buffett vykonal ponuku v hodnote 5 miliárd dolárov, technologickej spoločnosti Tech Data, ale súboj v ponukovej vojne proti Apollo Global Management vzdala po tom, čo súkromná akciová spoločnosť svoju ponuku navýšila.

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: FinancialTimes

Facebook komentár