Generálny riaditeľ (CEO) spoločnosti Apple, Tim Cook pred chvíľou oznámil, že hra spoločnosti Nintendo – Super Mario prichádza do App Store.

Akcie spoločnosti Nintendo po tomto oznámení vyskočili o viac ako 24 percent.

Toto oznámenie bolo súčasťou špeciálnej akcie konanej v San Franciscu, kde sa očakáva, že Apple predstaví jej nový iPhone. Na tejto akcii, Cook ďalej uviedol, že spoločnosť Apple má vo svojom App Store v súčasnosti okolo 500 000 hier, čo pomáha spoločnosti generovať dvojnásobné príjmy svojho “najbližšieho konkurenta.”

Súvisiace: iPhone 7: Čo sa stane s akciami Apple pred a po jeho predstavení

Kreatívny riaditeľ spoločnosti Nintendo – Shigeru Miyamoto predstavil novú hru, s označením “Super Mario Run”.

Akcie spoločnosti Nintendo vďaka hre rozšírenej reality “Pokemon Go” počas tohto roku razantne vzrástli.

Akcie spoločnosti Nintendo sa tak v súčasnosti nachádzajú v tohto-ročnom zisku, viac ako 79 percent.

Graf akcií spoločnosti so symbolom NTDOY v roku 2016:

Ovládanie samotnej hry bude skutočne jednoduché a hru zvládnete hrať jednou rukou. Bude sa jednať o jednoduchú skákačku, kde budete Maria ovládať pohybmi klikaním na displej. Nintendo dokonca vytvorilo špeciálny rebríček, v ktorom sa budete snažiť prekonať vašich priateľov. Hry by sme sa mali dočkať tento rok na Vianoce.

Apple predstavil iPhone 7

Apple predstavil novú generáciu svojho smartfónu iPhone. Oficiálne sa volá Apple iPhone 7 a dostupný bude v dvoch verziách označených ako iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Vizuál sa radikálne nemenil, odlíšiť ho hood predošlej generácie však problém nie je. Novinkou je vodeodolnosť, IP67.

Domovské tlačidlo (home button) sa na nových iPhonoch viac fyzicky nestláča. Inžinieri v Cupertine prešli na technológiu tzv. haptickej odozvy, teda ilúzie stlačenia, ktorou v uplynulých rokoch vybavili napríklad touchpady na nových MacBookoch a MacBookoch Pro.

Lepšie fotoaparáty

Oba nové modely sa dočkali lepších fotoaparátov. Pokým menší sa po novom môže tešiť z optickej stabilizácie, väčšej zmeny sa dočkal „plusový“ model.

Kalifornská firma ho vybavila nie jednou, ale hneď dvoma rôznymi optikami. Softvér kombinuje údaje z oboch z nich a vytvára fotografie, aké by samostatná optika vytvoriť nedokázala.

Väčší iPhone 7 Plus obsahuje duálny fotoaparát, ktorý podľa slov spoločnosti disponuje skutočným dvojnásobným optickým zoomom bez straty kvality fotiek. Každý objektív má 12 Mpx a svetelnosť f/1.8. Menší iPhone 7 bude mať 12Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou, ktorý si veľmi dobre poradí v zlých svetelných podmienkách.

Predný fotoaparát je v oboch smartfónoch 7Mpx, čo je o 2 Mpx viac ako u predchodcov. výrobca tiež tvrdí, že novinky majú vylepšenú výdrž na batériu, v konkrétnych hodinách či v kapacite batérii ju však nešpecifikoval

Smartfóny Apple iPhone 7 a iPhone 7 Plus sa začnú predávať na vybraných trhoch 16. septembra. Na Slovensko sa dostanú neskôr. Zmienka o cene nepadla. Okrem tradičnej Rose Gold a Gold farby pribudne aj Silver.

Zdroj: Bloobmerg, WSJ, TheVerge

Facebook komentár