24-ročný David Sotolotto ak aktívne žije svoj život, rád nosí topánky spoločnosti Nike a jeho obľúbený fast food je Taco Bell.

Ukázalo sa, že prvé akciové spoločnosti do ktorých investoval boli práve spoločnosti Nike a Yum! Brands (vlastník Taco Bell).

Tento jeho príbeh nie je pre mladých investorov nezvyčajným.

Generálna riaditeľka brokerskej spoločnosti TD Ameritrade, Nicole Sherrod poznamenala. “Mladí ľudia majú rozšírenejšiu oboznámenosť so značkami firiem, ako je Amazon, Google, Twitter,” … “Je všeobecne známe, že drobný investori všeobecne, bez ohľadu na ich vek, majú tendenciu investovať do toho, čo poznajú.”

Sotolotto predtým na strednej škole pracoval v reťazci drogérii Walgreens a mal už nejaké peniaze našetrené, ktoré vedel, že bude investovať.

Súvisiace: Ako mladí milionári zo sektora technológií investujú

Poznamenal: “Všimol som si, že akcie spoločnosti Nike klesli o 9 dolárov za jeden deň,” … “Samozrejme som v tom momente po nich skočil. Myslel som, že je to veľká firma. Tušil, že to nebude prípadom zachytenia padajúceho noža. “

On investoval v roku 2011, keď mu bolo 20 rokov.

Obrázok: Generácia Boomerov a Milénia – čo bolo ich prvou investíciou

Sherrod ďalej poznamenala: “Zažívame veľa prípadov kde ľudia investujú do akcií spoločnosti Disney, ako jednej zo svojich prvých investícií,” … “Rodičia, ktorí majú malé deti, často vykonávajú nákup ich akcií, ako jednej z ich prvých pozícií. Jedná sa o spoločnosť s ktorou majú jednoznačný kontakt.”

Vzhľadom k tomu, staršia generácia vyberá akcie do ktorých natrvalo investujú čoraz častejšie – jedná sa o spoločnosti zo sektora zdravotníctva.

Sherrod uviedla: “Hlavným rozdielom je, že ľudia s rôznou demografiou vedia o rôznych spoločnostiach.”

Medzitým, mladšia generácia poukazuje na prednosť technológií a ďalších firiem orientovaných na inovácie.

Sherrod poznamenala: “Majú tendenciu byť viac spoločensky zodpovednými, starať sa viac o životné prostredie,”  … “Elektrické automobily sú skvelá značka: dobré pre životné prostredie a rovnako aj sexy.”

Súvisiace: Nový index Vám umožní investovať ako miliardár

Sotolotto si rozšíril obzory, keď navštívil osobný finančný kurz, kde sa naučil o investovaní do spoločností, ktoré neboli zrovna jeho obľúbenou značkou.

“Naučilo ma to viac o tom, na čo sa zamerať, pokiaľ ide o finančné čísla akciových spoločností,” … “Poskytlo mi to pohľad na spoločnosti, o ktorých som ani nepočul.”

Obrázok: Top 10 akcií pre generáciu baby boomu a milénia

Spoločnosť Apple je jednoznačne široko vyberaná v celej zákazníckej základne spoločnosti TD Ameritrade, čo nadväzuje na všeobecnú informovanosť o tejto značke, keďže ľudia radi investujú do produktov, ktoré používajú.

Sherrod ďalej poznamenala: “Aj napriek tomu, že Android má väčší celkový podiel na trhu, ako Apple, pokiaľ ide o telefóny, 75% našich obchodov prechádza cez operačný systém iOS.”

Nejde len o to iba do čoho generácia milénia investuje, ale aj ako.

Viac mladých ľudí sa začína rozhodovať pre investovanie svojich peňazí cez automatizovaných finančných poradcov, ako Wealthfront a Betterment.

Súvisiace: Nulové poplatky pre obchodovanie akcií – Robinhood k dispozícii pre všetkých

Investičná spoločnosť Schwab už v marci predstavila svoju službu Schwab Intelligent Portfolios a Vanguard už cez podobné služby prilákala viac ako 4 miliardy dolárov.

Zdá sa, že investori z oblasti rizikového kapitálu sa o to taktiež jednoznačne zaujímajú. Wealthfront v októbri roka 2014 získala 64 miliónov dolárov, čím jej celkové finančné prostriedky dosiahli úroveň 130 miliónov dolárov. Personal Capital získala financie v hodnote 104 miliónov dolárov.

Tieto start-upy môžu byť príťažlivé pre túto generáciu, ktoré sedí na rekordnom dlhu študentských pôžičiek, čím nízkonákladové modelové portfólio môže byť pre nich jednoznačným prínosom. Môže to byť aj preto, že toto investovanie je vhodné najmä pre ľudí, ktorí majú rozsiahle znalosti s ovládaním webov, kde investorovi sú spracovávané všetky transakcie on-line a nikdy nemusia hovoriť so skutočnou osobou.

Generálny riaditeľ spoločnosti Wealthfront, Adam Nash poznamenal: “Generácia milénia sa chce zamerať na veci, ako je ich kariéra, priatelia a rodiny,” … “Zatiaľ čo oni vedia zarábať svoje peniaze, je dôležité, že nechcú tráviť čas každodenným sledovaním ich investície. Chcú to iba “nastaviť a zabudnúť” a dôverovať technológií, aby strážila ich investície 24/7.

Wealthfront vyžaduje minimálnu investíciu o hodnote 5 000 dolárov a bude riadiť vaše prvé portfólio do 10 000 dolárov úplne zdarma.

Priemerný klient spoločnosti Wealthfront má pod 35 rokov, zatiaľ čo priemerný klient Schwab má cez 50.

Schwab vyrastal s generáciou baby boomu a ako taký, má väčšinové zameranie na služby, ktoré čelia veľmi odlišnému zloženiu obáv, ako investori z generácia milénia.”

Súvisiace: Milionári z generácie milénia zdedia veľké bohatstvo

Napriek tomu, začínajúce spoločnosti sú jednoznačne malými, v porovnaní s veľkými hráčmi, ako je Schwab či Vanguard. Napríklad Wealthfront spravuje aktíva klientov o hodnote 2 miliárd dolárov, zatiaľ čo Schwab drží klientske aktíva o hodnote 2,53 biliónov dolárov.

Napriek tomu,v oblasti firiem ako Wealthfront sa dá očakávať zlepšenie, keďže stále viac mladých ľudí bude investovať.

Nash nakoniec poznamenal: “Náš rast v posledných troch rokoch bola explozívnym a je priamo napojený na naše zameranie na investorov pochádzajúcich z generácie milénia.”

Zdroj: BusinessWeek, Yahoo, WSJ

Facebook komentár