Keď mal Warren Buffett 25 rokov, nazhromaždil zhruba hodnotu dnešných 2 miliónov amerických dolárov. Dosiahol tak svoj detský cieľ zabezpečenia finančnej nezávislosti.

Všetko potom vysvetlil v rozhovore na Ivey Business School koncom februára.

Dnes vo veku 84 rokov, je tretím najbohatším človekom na svete, s odhadovaným čistým majetkom na úrovni viac než 70 miliárd dolárov a upevnil si tak svoju povesť jedného z najväčších investorov v histórii.

V diskusii pre Ivey, Buffetta požiadali aby definoval svoj osobný úspech. Vysvetlil, že bol motivovaný vnútornou snahou cítiť sa hrdým na svoju prácu a ďalej zlepšovať svoje podnikanie.

Buffett poznamenal: “Hovorí sa, že úspechom je dostávať čo chcete, kým šťastie je chcieť to, čo dostanete,” … “Pokiaľ ide o mňa, šťastie je dôležitejšie.”

Súvisiace:

Čo vás môže naučiť dom Warrena Bufffetta o úspechu?
10 spôsobov Warrena Buffetta, ako zbohatnúť

Buffett neodporúča súdiť sám seba a svoj výkon tým, čo si o vás ľudia myslia.

Warren Buffett ďalej poznamenáva: “Ako sa pohybujete vpred vo svojej kariére, vždy chcete zvážiť svoje vnútorné skóre – ako ste spokojný so svojim výkonom a úspechom,” … “Mali by ste sa viac zaoberať tým, ako sa vám darí, než tým, ako vníma váš výkon zvyšok sveta.”

Buffett vždy uprednostňuje úspech svojej firmy než jeho vlastné osobné úspechy, pokiaľ ide o finančné výnosy, čo môže byť dôvodom prečo sa hovorí jeho tímu manažérov, že ich hlavnou prioritou je ” horlivo strážiť povesť Berkshire.”

Podľa Buffetta, skutočný úspech prichádza z práce, ktorej účel je väčší ako vaše vlastné blaho.

Nakoniec dodal: “Najdôležitejšie ponaučenie je, že by ste sa vždy mali snažiť byť dobrým človekom.”

Preložila: Miroslava Dugová

Zdroj: Bengrahaminvesting

Facebook komentár