Centrálna banka Ruska bol nútená zasiahnuť na devízovom trhu s cieľom zastaviť pokles ruského rubľa, po nedávnej eskalácii vojenské napätia na hranici medzi Ukrajinou a Ruskom počas posledného víkendu.

Podľa obchodníka u ING agentúra Bloomberg News uviedla, že centrálna banka včera ráno predala viac než 10 miliárd amerických dolárov zo svojich dolárových rezerv výmenou za ruské ruble na otvorenom trhu s cieľom posilňovať tak hodnotu ruskej meny. MMF odhaduje, že na konci januára zásoby devízových rezerv Ruska činili 457,2 miliardy dolárov.

V podstate, keď centrálna banka chce, aby pomohla zvýšiť svoju menu, presúva svoju devízovú ​​hotovosť a kupuje svoju vlastnú menu na voľnom trhu.

Centrálna banka tiež nečakane prudko zvýšila svoju kľúčovú porovnávacie politickú úrokovú sadzbu 7% z 5,5% v snahe zastaviť pokles rubľa.

Súvisiace články:

“Utajení oligarchovia” ktorí budú formovať budúcnosť Ukrajiny

Kríza na Ukrajine: Prečo je dôležitá pre svetovú ekonomiku

Dolár proti rubľu aj po zásahu včera stále odpisoval 1,4%, ale ruská mena samozrejme znížila svoje straty zo včerajšieho rána.

Najnovší pokles rubľa z dôvodu stupňujúceho sa vojenskeho napätia zatlačil rubeľ do územia, ktoré centrálna banka Ruska už nemôže ignorovať, vzhľadom k jeho vplyvu na infláciu.

Zdroj: ABCNews

Facebook komentár