Na stránke sa píše: Nebudeme vám prinášať aktuálne informácie o cene meny Bitcoin pre najbližších 10 hodín.

To preto, že Mt. GOX – najväčšia svetová burza meny Bitcoin zastavila obchodovanie tejto virtuálnej meny, ako bol trh zamrazený po poklese cien”, ktora sa stal vo včerajšom obchodnom dni.

Mt. GOX v jej príspevku na Facebooku počas noci uviedla, že značnou prekážkou v obchodnej platforme Bitcoin bol rýchly príliv nových užívateľov, zaznamenaný v posledných dňoch, čo spôsobilo paniku, ktorá vyústila do včerajšieho veľkeho výpredaju.

Oneskorenie obchodovanie môže byť taktiež spôsobené útokmi “odmietnutia služby” – kde hackeri používajú veľké skupiny počítačov, ktoré zaplavujú webové stránky s pripojením, tak, že nikto iný sa k nim nemôže pripojiť.

Minulý týždeň, Mt. GOX uviedla, že bol podrobený “DDoS útoku, aký sme ešte nikdy nevideli”

Dnes ráno, v poznámke pre klientov Nick Colas z ConvergEx Group – jeden z mála analytikov na Wall Street , ktorí venovali svoju pozornosť Bitcoin napísal, že pokračujúce DDoS útoky na obchodovanie meny Bitcoin a jej služieb sú spustené hackermi, ktorí sa snažia poslať virtuálnu menu do strát, aby ju mohli nakúpiť za nižšie ceny.

Nech už je príčina včerajšieho výpredaja akákoľvek, či už to boli hackeri, ktorí sa snaží manipulovať trh smerom nadol, alebo len masívny príliv nových používateľov, burzový operátori, ako Mt. GOX budú musieť vymyslieť spôsoby, ako zmierniť podmienky, ktoré vedú k masívnym výkyvov cien, s cieľom prilákať širšiu užívateľskú základňu.

Zdroj: Telegraph.co.uk

Facebook komentár