Starbucks by mohol byť ďalším McDonaldom.

Tradičné reťazce rýchleho občerstvenia strácajú podiel na trhu, keďže rozrastajúce zariadenia, ako Chipotle a zákazníci z generácie milénia vyhľadávajú zdravšie možnosti. 

Tento posun v spotrebiteľských zmýšľaniach stavajú reťazec Starbucks do jedinečného postavenia k tomu, aby sa mu podľa novej správy banky Goldman Sachs podarilo prevziať ďalší koláč na trhu.

Analytici banky Goldman Sachs v ich poznámke pre klientov napísali: “Starbucks je prakticky jednou veľkou sieťou (rýchleho občerstvenia) v ktorej má generácia milénia svoje pohodlie a dostane potraviny pri ktorých nemá obavy, ak ich kupuje aj svojim deťom.”

Súvisiace: 

5 spôsobov, ako Starbucks docieľuje väčšie míňanie u zákazníkov
Dvaja bývalí manažéri McDonald vedú revolúciu v oblasti fast-foodov

Starbucks rozširuje svoje ponuky, ktoré zahrňajú ďalšie možnosti potravín, ako sú sendviče a šaláty. Taktiež na mnohých miestach pridali tzv. “Drive Thru,” k objednávkam z automobilov.

Podľa banky Goldman Sachs, tento reťazec káv taktiež “neustále rozširuje možnosti občerstvenia, ktoré sú priateľské aj pre deti, ako sú aj štavy z organického ovocia, potravín organického občerstvenie a organické grécke jogurty.”

Generáciu milénia analytikmi banky Goldman Sachs označujú za všetkých vo veku 15 až 35 rokov a ich deti sú kľúčom, keďže by sa mohli stať ich celoživotnými zákazníkmi.

Analytici ďalej uviedli: “S pokračujúcou expanziou obedov a investícií v oblastiach ich tzv. “drive-in”a návštevnosti obchodov značky Starbucks, zdá sa, že výhodami v týchto oblastiach sú pripravení na ďalšiu expanziu.”

S viac ako 20 000 miestami po celom svete, má spoločnosž Starbucks taktiež veľkosť a silu konkurovať firme McDonald.

Tento gigant v oblasti fast foodov je na viac ako 36 000 miestach po celom svete. Pre porovnanie Chipotle ich má iba 1700.

McDonald sa snaží presvedčiť rodičov, že ich strava je zdravou.

Celosvetová výskumná spoločnosť Technomic poznamenala: “Rodiny s dieťaťom vo veku 12 rokov v súčasnosti predstavujú až 14,6% zákazníkov spoločnosti McDonald, čo je pokles z 18,6% v roku 2011.

Súvisiace:

Do vysokých škôl prichádzajú Starbucks kamióny
Starbucks plánuje nové typy kaviarní – Reserve

Mary Chapmanová z Technomic v septembri poznamenala: “Deti začínajú mať sofistikovanejšie priority,” …. “Vôbec nemajú záujem o tzv. zlaté sľuby a hračky.”

Nový generálny riaditeľ, Steve Easterbrook počas rozhovoru s analytikmi poznamenal: “Zákazníci požadujú “veľmi chutné, vysoko kvalitné potraviny” a spoločnosť McDonald potrebuje vykonať zmeny, aby niektoré zo svojich položiek menu slúžili k uspokojenie tohto dopytu.

V nedávnom kroku tohto smeru sa spoločnosť McDonald zaviazala k odstráneniu antibiotik a ďalších prísady do ich kurčiat.

Zdroj: GoldmanSachs

Facebook komentár