Slovo elektromobil je v posledných rokoch späté predovšetkým so spoločnosťou Tesla Motors, ktorú prevzal a vedie miliardár Elon Musk. Môže za to samozrejme stále obľúbenejší elektromobil Tesla Model S, ktorý si získava obľubu medzi vodičmi po celom svete. Nemuselo by to však trvať dlho a tento stále populárnejší výrobca automobilov, by čoskoro mohol čeliť veľmi vážnej konkurencií a to navyše od samotnej legendy, ktorou nie je nikto iný, ako Porsche!

Tento legendárny výrobca automobilov totiž včera vo Frankfurte odhalil koncept svojho nového športového elektromobilu s dočasným názvom Porsche Mission E. Ten by mal byť schopný prejsť vzdialenosť 500 kilometrov na jedno nabitie, s tým, že doba nabíjania pre 80% nabitie batérie by nemala presiahnuť neskutočných 15 minút!

Súvisiace: Nový startup Faraday Future chce konkurovať firme Tesla už do roku 2017

Tesla Model S sa nabíja na rovnakú hodnotu za 30 minút. Vzhľadom na usporiadanie kabíny a veľkosti vozidla, ktorá spadá pod model Panamera, sa dá očakávať, že by podobný dizajn mohol mať aj do budúcnosti chystaný model menšieho sedanu Porsche.

Elektromobil inak bude vybavený pohonom všetkých kolies a v jeho útrobách nájdeme dva motory dodávajúca výkon 600 koní. Z 0 na 100 potom vyštartuje za 3,5 sekundy, avšak vďaka 4 sedadlám vo výsledku určite poteší aj vyložene rodinné typy.

Do výroby by tento elektromobil mal zamieriť počas nasledujúcich piatich rokov.

S plug-in hybridom Porsche 918 Spyder nemecká automobilka ukázala, že sa alternatívnych pohonov baozaj nebojí a že ich vedia urobiť veľmi dobre – hoci za vysokú cenu. Bude zaujímavé sledovať ako sa vyvinie koncept Porsche Mission E.

Súvisiace: Tesla stráca viac ako 4000 dolárov na každý predaný Model S


Video modelu Porsche Mission E:

Facebook komentár