Dlho očakávané hodinky spoločnosti Apple – SmartWatch vyzerajú “príliš ženský” a ich dizajn neobstojí v skúške času,. S týmto vyjadrenim prišiel odborník na hodiny v obrej spoločnosti luxusu LVMH.

Jean-Claude Biver, ktorý stojí na čele divízie luxusných hodín tejto francúzskej skupiny povedal, že tento americký technologický gigant urobil “niektoré zásadné chyby” pri tvorbe dizajnu zariadenia Apple Watch.

Biver v rozhovore pre nemecký denník poznamenal: “Tieto hodinky nemajú sex-appeal. Sú príliš ženskou a vyzerajú príliš ako inteligentné hodinky, ktoré sú už na trhu.”

Súvisiace: Hodinky Patek Philippe sa predali za 2,9 miliónov dolárov

Biver, ktorý stojí na čele značiek ako Tag Heuer, Zenith, a Hublot ďalej poznamenal: “Ak mám byť úplne úprimný, vyzerá to, že boli navrhnuté študent v prvom trimestri.”

Biver predpovedal, že toľko očakávané zariadenie s hranatým tvarom a zakrivenými hranami bude čoskoro zastarané.

Taktiež uviedol: “Luxus má vždy niečo nadčasové, je to vzácne a vyjadruje prestíž” a dodáva, že to isté sa nedá povedať o hodinkách značky Apple – iWatch, ktoré by mali byť kupované miliónmi zákazníkov a bude zmena ich dizajnu bude s najväčšou pravdepodobnosťou urobená až v priebehu niekoľkých rokov.

Biver nie je prvým odborníkom na hodinky, ktorý odmietol úsilie spoločnosti Apple. CEO spoločnosti Swatch – Nick Hayek už skôr do švajčiarskych médií povedal, že jeho spoločnosť, ktorá je jednou z najväčších svetových výrobcov hodiniek z vpádu na trhu spoločnosti Apple nemá “žiadne obavy.”

Súvisiace: Prvá inteligentná zbraň v Amerike by mohla byť začiatkom revolúcie

Apple iWatch, ktoré sú dodávané v niekoľkých farebných prevedeniach a mali by byť prepojené s iPhonom sa budú na začiatku budúceho roka predávať za 349 amerických dolárov (270 eur). Jedná sa o novú kategóriu výrobkov, ktoré sa začnú predávať v spoločnosti Apple, od smrti spoluzakladateľa Steve Jobs v roku 2011.

Zdroj: Die Welt

Facebook komentár