Presné informácie o novom iPhone od spoločnosti Apple nebudeme vedieť skôr ako do septembra roku 2015.

Aj napriek tomu, že máme teda ešte zhruba päť mesiacov od toho, kde môžme sledovať rôzne úniky informácií a poznámky od analytiko, ktoré Nám vedia poskytnúť určitý obraz o tom, čo by sme mohli očakávať od nástupcu modelov iPhone 6 a 6 Plus.

Zatiaľ z toho, čo sme počuli to vyzerá, ako keby zmeny a vylepšenia sa viac zamerali na posilnenie funkcií, ako je fotoaparát, čiže redesign vzhľadu telefónu nebude až tak dôležitým.

Súvisiace: 11 vecí, ktoré ste možno nevedeli o spoločnosti Apple

Bude pravdepodobne nazvaný iPhone 7

Ďalší iPhone nemusí byť tak výrazne odlišný od modelu iPhone 6 a 6 Plus, avšak zdý sa, že Apple ho skôr nazve iPhone 7, ako iPhone 6S. Aspoň v to verí analytik Ming-Chi Kuo z investičnej spoločnosti KGI Securities, keďže to poznamenal v jeho poznámke pre klientov na začiatku tohto mesiaca.


Môže prísť v dvoch veľkostiach, rovnako ako iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Kuo taktiež verí, že Apple sa bude držať použitých veľkosti zo septembra minulého roku a ponúkne ďalší iPhone v 4,7- a 5,5-palcových variantoch.
 

Existuje šanca, že taktiež uvidíme nový 4-palcový iPhone

Taiwanská webová stránka DigiTimes ohlásila, že Apple plánuje vydať tri nové modely iPhonov: 4,7- a 5,5-palcový model a nový 4-palcový iPhone. Je jasné, že 4-palcový model by sa hodil k produktovej rade iPhonov od Aplle. DigiTimes má taktiež veľmi neisté zdroje z tejto informácie, takže táto správa môže byť falošnou.


Taktiež by mohol byť predstavený aj ružový iPhone

Apple podľa denníka The Wall Street Journal údajne testuje novú možnosť ružovej farby na nový iPhone. Neexistuje žiadny náznak, že by niekedy mohol prísť na trh, ale ak Apple skutočne experimentuje s novou farbou, mohli sme to vidieť aj v ďalšom iPhone.

Súvisiace: Prečo Apple kúpil súkromné lesy o rozlohe 36 000 akrov


Kamera môže byť oveľa lepšou

Jeden z možných reálnych informácií sa zdá byť správa, že budúca kamera iPhonu dostane veľké vylepšenie. Blogger John Gruber poznamenal, že počul, že by budúci iPhone mal zažiť “najväčší skok v kvalite kamery.” Apple taktiež nedávno získal spoločnosť kamer z Izraela s názvom Linx, ktorú podľa The Wall Street Journal získal za odhadovaných 20 miliónov dolárov. Technológia Linx by okrem iných vylepšení mohla znížiť hluk a vedela by pomocť iPhonom prijať jasnejšie zábery pri slabom osvetlení – s touto správou prišiel analytik z Macquarie Research.


Budete môcť na fotografiách zachytiť 3D efekty

V skutočnosti podľa správy z Macquarie, technológia spoločnosti Linx Vám môže dokonca umožniť vytváranie fotografií s 3D efektmi. Konkrétna správa uvádza, že by mohla umožniť “modelovanie 3D objektu” a že budúci iPhone by mohol prísť s tzv. “duo kamerou.” To v podstate znamená, že telefón príde s viac ako jedným senzorom fotoaparátu tak, aby mohol zachytiť hĺbku ostrosti obrazu. To znie ako kamera od HTC One M8.

Súvisiace: 10 najhorších produktov spoločnosti Apple všetkých čias


Môžeme uvidieť rovnaké dotykové technológie, ktoré Apple vložil do Apple Watch

Podľa analytika z KGI Securities (Ming-Chi Kuo), by budúci iPhone mal prísť s dotykovou technológiu “Apple Force”, ktorá zažila svoju premiéru v novom MacBooku a zariadení Apple Watch. Avšak technológia Force u tzv. modelu iPhone 7 sa bude líšiť od toho, čo je vidno v posledných produktoch značky Apple. Nemyslí si, že to bude detekovať tlak na senzor, ako v novom MacBooku, ale skôr “bude cítiť” kontaktnú plochu.


Budúci iPhone bude mať pravdepodobne lepší procesor

Apple vo svojich iPhonoch zvyčajne vylepšuje procesory a tak s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme určité zlepšenie výkonu aj v ďalšom iPhone. Ešte sme však nezachytili žiadne správy, alebo informácie na to, aké druhy vylepšení môžeme očakávať, ale agentúra Bloomberg oznámila, že spoločnosť Apple sa rozhodla vyrábať svoje nové čipy pre iPhone u spoločnosti Samsung a nie u firmy Taiwan Semiconductor.


Príde s najnovšou verziou softvéru Apple, ktorý sa bude volať iOS 9

Nový iPhone od spoločnosti Apple je vždy dodávaný s najnovším softvérom, takže iPhone 7 (alebo ako sa bude volať) príde s predinštalovaným softvérom iOS 9. Očakávame, že sa dozvieme viac o iOS 9 v júni, na Apple Worldwide Developer Conference.

Súvisiace: Infografika toho, ako obrovská je spoločnosť Apple


To znamená, že hudobná služba Apple bude taktiež už pravdepodobne predinštalovaná na ďalšom iPhone

Jeden z najväčších fám okolo iOS 9 je to, že Apple príde s veľmi očakávanou hudobnou službou od Beats Music. Streamovaciae hudobná služba vraj stojí 7,99 dolárov na mesiac a bude vám hrať akukoľvek pieseň na požiadanie, ako aj služba Spotify. Apple sa údajne snaží o získanie umelcov, ako je Taylor Swift a Florence and the Machine, aby cez ich platformu zverejnili exkluzívne skladby.

Zdroj: MacRumors, BusinessWeek

Facebook komentár