To je len pre zábavu….nemám potuchy, či a kedy sa vlak meny Bitcoin zastaví. Dalo by sa to porovnávať s akoukoľvek špekuláciu, ktorá zažila takýto parabolický rast, len sa mi páčia tie, ktoré sú takmer 300 rokov staré.

Graf č. 1 poukazuje na aktuálny vývoj meny Bitcoin a hodnoty akcií spoločnosti South Sea..

Graf č. 2 poukazuje na jej vývoj za posledných 8 mesiacov a možného dosiahnutia podobných výsledkov aj u meny Bitcoin.

Pripúšťam, že som porušil pravidlo technickej analýzy, ale tie grafy na nelogaritmickej stupnici sú oveľa zábavnejšie…

Graf č. 3 je najdôležitejší a ukazuje, čo sa stane potom, ako bublina prasla. Konkrétne 90% strata pre tých, ktorí si ju kúpili na vrchole. Viem, že mnohí z vás veria, že mena Bitcoin pôjde až na 1 milión amerických dolárov, ale ak to beriete, ako špekuláciu (a aby bolo jasné, to je špekulácia), musíte byť aspoň pripravení na to, že sa to môže stať. Máte plán odchodu? Budete sa ho držať? Alebo budete to riešiť tak ako mnohí pred vami, ktorí zažili smer ich špekulácie – smerom nadol?

Aspoň o tom premýšľajte.

(Posledná poznámka – jednou z veľmi častej charakteristiky bublín, je ža sa vôbec nedozviete o možnom spomalení jej rastu a presne toto všetko, je vidno v mediách okolo meny Bitcoin, málokedy počujete o niekom, kto by navrhol možnosť poklesu späť na 100 dolárov, alebo menej).

A ešte niečo z knihy Kurta Vonneguta – Galapágy z roku 1985:

James počkajte, finančná kríza, po celom svete vedie k náhlej revízií ľudských názorov, pokiaľ ide o hodnotu peňazí, akcií, dlhopisov, hypoték, a tak ďalej – kúsky papiera, ktoré zničili turistické podnikanie nielen v Ekvádore, ale prakticky všade … Ekvádor, po tom všetkom, rovnako ako Galapágy boli väčšinou láva a popol, a tak nemohol začať kŕmiť svojich deväť miliónov ľudí. Tak vyhlásil bankrot a už ste si nemohli kúpiť potraviny od krajín s veľkým množstvom ornice – takže prístav Guayaquil bol v stave nečinnosti, čím ľudia začali hladovať a veľmi často až k ich smrti … Susedné Peru a Kolumbia boli v konkurze, taktiež … Mexiko a Čile, Brazília a Argentína boli na pokraji niečoho podobného – a Indonézia a Filipíny, Pakistan a India, Thajsko, Taliansko, Írsko, Belgicko a Turecko. Celé národy boli naraz v rovnakej situácii ako San Mateo, za papierové peniaze a mince, alebo ich písomné sľuby, že zaplatíte neskôr si už nemôže kúpiť tie najnutnejšie základy existencie … Veľa ľudí nehovorí o ničom inom, ako sú bohatý, vo svete týchto papierikov: “Prebuďte sa, vy idioti! Alebo si stále myslíte, že papier je tak cenný? “

Finančná kríza, bola jednoducho posledná v sérii vražedných katastrof dvadsiateho storočia, ktorý kompletne vznikli v hlavách ľudí. Venovali sme sa toľko sebe a násiliu na druhých, že zabudli na všetky ostatné živé veci okolo Nás…Na Našu prírodu…Naša planéta je unikátnou, v tomto ohľade v celej Galaxii. Už je potreba zmeniť myslenie… “

Zdroj: MebaneFaberResearch

Facebook komentár