Wall_Street_Bitcoin_v_roku_2018_vzrastie_na_6000_a_v_roku_2022_na_25000_2017

Bitcoin má za sebou hviezdny rok a jeden z najlepších analytikov Wall Streetu si myslí, že sa do budúceho roka môže zvýšiť o 40 percent.

Tom Lee, ktorý je spoluzakladateľom investičnej spoločnosti Fundstrat Global Advisors, oznámil že táto virtuálna mena v polovici roka 2018 dosiahne cieľ na úrovni 6000 dolárov. Cena virtuálnej meny Bitcoin sa v piatok obchodovala na hodnote 4 284,14 dolárov (podľa Coindesk). V tomto roku sa počet Bitcoinov navýšil o takmer 330 percent.

V poznámke pre klientov Lee uviedol, že schválenie obchodovania s opciami a futures kontraktov pre menu Bitcoin a ďalšie možnosti okolo obchodovania povedie k rozsiahlemu rastu.

Toto podľa neho “vzhľadom na nedávne schválenie znamená významný nárast [inštitucionálnych] investorov pre menu Bitcoin v období nasledujúcich 6-8 mesiacoch,” … “Bezpochyby to povedie k zvýšeniu celkových objemov transakcií pre menu Bitcoin.”

Lee bol prvým veľkým analytikom Wall Streetu, ktorý prišiel s analýzou ohľadom cien virtuálnych mien. Minulý mesiac povedal, že do roku 2022 by mena Bitcoin mohla dosiahnuť cenu na úrovni 55 000 dolárov, a dodáva že boom v oblasti kryptomien vedie ku “kanibalizácií dopytu po zlate.”

Súvisiace: 
Bitcoin a ethereum “zasahujú” dopyte po zlate
Bitcoin na rekorde. Takmer 3-násobok ceny zlata

Ďalšie známe osobnosti vo finančnej komunite taktiež začali vyjadrovať svoje názory. Legenda z oblasti investovania – Bill Miller údajne vlastní rozsiahle podiely v mene Bitcoin a Josh Brown, ktorý je generálnym riaditeľ spoločnosti Ritholtz Wealth Management minulý mesiac povedal, použil Coinbase na nákup meny Bitcoin, ako vzdelávaciu prax.

Lee dodal: “Zdá sa, že sa nám podarilo získať inštitucionálne sponzorstvo, zlepšiť platformy okolo platforiem a v konečnom dôsledku aj väčšie verejné osvojenie.”

( AK by niekoho bavili preklady podobných “finančných článkov” pre komunitný projekt, nech sa Nám ozve na Facebook do správy )

Zdroj: WSJ, TheGuardian

Facebook komentár