Je známe, že hlavný faktor pre dosiahnutie cieľa je sebadôvera a správna nálada. Nanešťastie, ak nemáte silnú motiváciu a správnu náladu, nemôžete vystúpať do výšin.

Napríklad v športe, výsledok zápasu v boxe závisí na 50% od naladenia na víťazstvo a ostatné sú technika a sila.

Takže kľúčovým faktorom pre dosiahnutie cieľov je sebadôvera. Či sa vám to páči alebo nie, nemôžete dosiahnuť svoj cieľ ak nemáte sebadôveru a nie ste silný.

Sebadôvera, túžba po víťazstve a silná motivácia sú základom úspechu

A aby ste stále mali silnú motiváciu je potrebné vyhrnúť si rukávy, stále si stanovovať ciele a plniť ich. Na začiatok stačia aj maličké, bezvýznamné ciele. Napríklad, ak sa chcete začať učiť cudzí jazyk alebo ráno behávať, no stále to odkladáte na neskôr, spravte to teraz! Postupne si nabaľujte svoj plán a dávajte si dôležitejšie ciele a po každom splnenom cieli sa pochváľte za to, čo ste spravili.

Iba počas vypĺňania vašich cieľov sa vo vás formuluje viera, ktorá vám pomôže všetko zvládnuť. Všimnite si ako bude rásť vaša viera po každom vyplnenom cieli, no v tomto prípade je dôležitá sebadisciplína, ktorá sa dá rozviť iba pomocou dosiahnutia cieľov a zničením lenivosti v sebe samom.

Súvisiace: 4 schopnosti úspešných ľudí

Začnite sa stretávať s úspešnými ľuďmi. Čim viac, tým lepšie

Pri stretávaní sa s úspešnými ľuďmi si od nich preberáte užitočné návyky a ich úspešné správanie. Existujú ľudia, z ktorých po stretnutí s nimi získate obrovskú pozitívnu energiu a začne sa u vás rodiť úžasná motivácia a želanie pohnúť sa dopredu k cieľu. Úspešný človek nikdy nepovie, že niečo nedokážete spraviť, ale verí, že nie ste o nič menej úspešný ako on.

Ak medzi vašimi známymi takýto ľudia nie sú, prečítajte si životopisy úspešných ľudí, ktorí toho vo svojom živote dosiahli veľa. Nadchnú vás. Časom zistíte, ako sa aj k vám začnú približovať ľudia.

Prestaňte sa stretávať s neúspešnými ľuďmi a s ufňukancami, s tými ľuďmi, ktorí stále nariekajú a odsudzujú všetkých naokolo – sú to ľudia bez snov a ideí, ktorí hovoria o sebe toľko: „aký mám zlý život,“ no v skutočnosti sa im nechce konať. Ak sa vo vašom okolí takýto ľudia nachádzajú, prestaňte sa s nimi stýkať alebo aspoň s nimi obmedzte kontakt.

Stretávanie sa s takými ľuďmi vás v skutočnosti privedie k tomu, že skĺznete nižšie, a tak ako od úspešného človeka prijímate úspešné návyky, tak isto prijímate tie isté návyky a správanie aj od smoliara. Títo ľudia vo vás nevedomky zabíjajú vašu vlastnú vieru. Predstavte si situáciu, keď ste svojmu kamarátovi povedali svoj nápad a čo chcete dosiahnuť. Verím, že vám odpovedal, že je to hlúposť a že sa vám to nepodarí.

Súvisiace:

7 vecí, ktorých tréning z Vás urobí lepšieho podnikateľa
Nekomfortné rozdiely medzi úspešnými a neúspešnými ľudmi

Bez ohľadu na všetky nepríjemnosti a neúspechy si musíte veriť. Každý z nás zažije neúspech alebo spraví chybný krok, no nesmieme upadať do zúfalstva. Všetko, čo sa nám v živote stane, nezáleží, či je to zlé alebo dobré, všetko sú skúsenosti a skúsenosti sú najlepším učiteľom. Prečítajte si životopisy úspešných ľudí a budete sa diviť, ako sa im nedarilo a iba vďaka tomu, že si prešli cez všetky tieto neúspechy, nezačali fňukať a šli ďalej dopredu za svojimi cieľmi, dosiahli všetko to, o čom snívali.

Zapamätajte si, čas beží a nie je nekonečný, nedá sa zastaviť a pokiaľ iba sedíte a nerobíte nič so svojím životom, niekto iný riskuje a nadobúda úspech. Hovorím o tom, že je potrebné žiť a riskovať a nie iba sedieť a snívať. Nanešťastie, mnoho ľudí sa teraz bojí riskovať a vyhovuje im „stabilita,“ ktorú im dáva zamestnanie.

Ľudia sa boja spraviť prvý krok k otvoreniu svojej práce a prežívajú zbytočný život zbavený farieb, radosti a šťastia. A mnohým to vyhovuje. Život bez náznaku šťastia je už pre mnohých čosi normálne.

Človeka poteší iba to, že každý má na výber, ako bude žiť. A to si vyberáme práve MY sami. Šťastný život nám nespadne z neba – my sami si vytvárame svoje šťastie.

Preložil: Michal Guza

( AK by niekoho bavili preklady podobných článkov “Komunitného Motivačného projektu”, nech sa Nám prosím ozve na Facebook do správy )

Zdroj: LifeHack

Facebook komentár