Automobilka Bugatti, ktorá produkuje super-športové automobily o 1200 konských silách so sedemmiestnymi cenovkami, na autosalóne vo Frankfurte predstavila fantastický automobil zo svetoznámej hry. Ale tento nebol len o pixeloch. Inžinieri spoločnosti Bugatti vytvorili skutočnú verziu.

Bugatti Vision Gran Turismo je model vozidla, ktoré si môžu vybrať hráči populárnej série Gran Turismo. Skutočná verzia je plne pojazdná, ale nebola navrhnutou tak, aby bola v súlade s bezpečnostnými predpismi, ale jedná sa iba o závodnú verziu.

Táto francúzska automobilka nedávno ukončila výrobu najrýchlejšieho auta na svete, šestnásťvalcového modelu Veyron. V súčasnosti pripravuje jeho nástupcu. O tomto vozidle sa už pošuškáva množstvo informácií, niektoré majú aj oficiálne predpoklady. Definitívou je využitie hybridného pohonu, výkon vysoko nad tisíc konských síl i snaha prevziať žezlo po predchodcovi.

Súvisiace: Porsche predstavilo nadupanú konkurenciu pre elektromobil Tesla Model S

Dizajn bol však donedávna dôkladne prekrytý rúškom tajomstva. Frankfurtský koncept ho už trochu poodhalil. Ako totiž predstavitelia spoločnosti pri premiére štúdie s označením Vision Gran Turismo viackrát zdôraznili, jej tvarovanie je ukážkou budúceho dizajnového jazyka Bugatti. V preklade: tento automobil je predobrazom chystanej sériovky.

Tvary superšportiaku vyfantazírovaného pre Gran Turismo naznačujú všeličo. Pripravovaný model s údajným označením Chiron by mal podľa nich dostať dynamickejšie tvary než Veyron. Prototyp má vysunutú masku chladiča doplnenú zamračenými linkami LED svetiel, extrémne nízko položenú strechu a množstvo všemožných spojlerov, vrátane obrovského krídla. Tomu sekunduje difúzor doplnený štvoricou výfukových koncoviek a neprerušeným pásom diódových koncových svetiel.

Súvisiace: Ani Santa Vám nemôže pomôcť, LaFerrari je beznádejne vypredané

Vďaka týmto riešeniam pôsobí štúdia tak, akoby bola z iného vesmíru. Jej vzhľad je výrazne futuristický a zároveň neuveriteľne agresívny. Samozrejme, pretekárske časti nemajú v sériovej výrobe šancu. No ak ich pomyselne odstránime, výsledkom by sme sa mali dostať blízko k produkčnému modelu nového superšportu francúzskej značky.

Podľa jej výpočtov má byť toto kupé schopné presiahnuť rýchlosť 400 km/h na štyroch miestach vytrvalostného okruhu v Le Mans. A to znie naozaj sľubne.

Pre hru Gran Turismo však množstvo automobiliek navrhli reálne vozy, vrátane značky Mercedes-Benz, Aston Martin, General Motors a Lexus.

Zdroj: TopGear, CarandDriver

Facebook komentár