Losangeleský autosalón je už pomaly za rohom, a preto sa nemôžeme čudovať automobilkám, že chrlia jednu novinku za druhou. Nemecká športová značka totiž plánuje v meste anjelov predstavila limitovanú sériu Panamera Turbo S Executive Exclusive, čo je kompletný názov vrcholnej limuzíny. Slovo Executive pritom označuje predĺženú variantu, ktorá ponúka o 150 milimetrov dlhší rázvor.

Výrobcovia tohto luxusného Porsche sa môžu pochváliť celým radom špeciálnych funkcií, čím sa odlišuje ešte viac. 

Súvisiace: Porsche má viac zisku z jedného automobilu ako Audi, Bentley, Lamborghini

Okrem natiahnutý podvozku pre väčší zadný priestor pre nohy, Exclusive je taktiež vybavené ručne maľovaným dvojtónovým exteriérom v čiernej a hnedej. (spoločnosť Porsche uvádza, že iné farebné kombinácie by mohli byť taktiež k dispozícii)

Tento prvok je však sériový, rovnako ako pohonná jednotka. Pod kapotou teda naďalej môžete očakávať 4,8-litrový preplňovaný osemvalec, ktorý produkuje 570 koní v 6 000 otáčkach a 750 Nm (800 Nm pri využití funkcie overboost) v rozmedzí 2 250 a 5 000 ot./Min. Štandardom je potom aj automatická prevodovka PDK, s ktorou vozidlo zvláda šprint z pokoja na stovku za 3,9 sekundy a najvyššiu rýchlosť 310 km/h. Exclusive získa aj 20-palcové zliatinové kolesá Sport Classic.

Súvisiace: Bitka o luxusný crossover začína gradovať

Kde teda hľadať novinky? Predovšetkým v interiéri, kam sa nasťahovala koža Poltrona Frau. V hnedom odtieni pritom zdobia vyhrievané a klimatizovaná sedadlá, zatiaľ čo časť dverí a palubovky je už potiahnutá hnedou. V takom prípade nechýba hnedé kontrastné švy, kde s rovnakou farbou sú aj drevené panely Agatha Chestnut Brown, ktoré zdobia prostriedok palubnej dosky a vrchnú časť vnútrajšku dverí.

Spomenúť môžeme ďalej zábavný systém pre zadné sedadlá, ktorý počíta s dvoma 10,1 palcovým dotykovými displejmi, zabudovanou kamerou a prehrávačom DVD. V rámci zvuku pritom môžete siahnuť po bezdrôtových slúchadlách alebo vyprovokovať “k tancu” štandardne dodávaný audio systém Burmester. Finálny bodkou na celom interiéri je potom plaketka dokazujúca, že sa skutočne jedná o limitovanú edíciu, ktorá vznikne iba v sto kusoch, kde každé bude jednotlivo očíslované.

V sume 249 877 Eur (cca 6 872 000 Sk) máte zakomponovaný aj päťdielny set batožiny, ktorý je tiež čalúnený kožou Poltrona Frau. Tým sa ale dostávame na úplný záver, kedy dodať môžeme len toľko, že všetky kusy dostanú volant naľavo. Čo nám určite vadiť nemusí …

Takže ak máte štvrť milióna dolárov a máte v obľube trh sedanov značky Porsche, ktorý je o niečo väčší a luxusne zariadený, než akékoľvek iné Porsche, séria Panamera Exclusive Series môže byť pre Vás to pravé.

Súvisiace: Predaje super-luxusných automobilov v roku 2013 poklesli

Zdroj: Autocar, ConceptCar

Facebook komentár