Marissa Mayerová uviedla, že chce, aby sa jej firma zamerala na “každodenné návyky” spotrebiteľa a poskytovala služby, ktoré sa stanú súčasťou bežnej užívateľskej rutiny.

V dlhodobej bitke medzi spoločnosťami Yahoo voči Google, získala jedna z nich opäť prvenstvo.

Prvýkrát za viac než dva roky, stránky spoločnosti Yahoo boli v mesiaci júli najnavštevovanejšie v krajine – v závislosti na mesačnej správe comScore, ktorá sleduje počet unikátnych návštevníkov u amerických firiem, naprieč celým webom.

S 196,6 miliónmi návštevníkmi vs 192,3 miliónmi užívateľov, ktorí prišli na Google, Yahoo porazila svojho konkurenta, ktorý sa dlho držal jeho prvé miesto. Stalo sa tak po-prvýkrát od mája roku 2011. Počet unikátnych návštevníkov u Yahoo vzrástol o približne 20% oproti júlu minulého roka, kedy bol na treťom mieste za spoločnosťami Google a Microsoft.

Júlové 1. miesto je pozoruhodné víťazstvo CEO spoločnosti Yahoo – Marissi Mayerovej, ktorý vykonala rad zmien od prevzatia tejto problémovej spoločnosti vlani v júli. Yahoo nestihla odpovedať na žiadosť o komentár.

Vzhľadom k tomu, Mayerová sa chytila kormidla v Sunnyvale, v štáte Kalifornia založenej spoločnosti a získala viac než tucet start-upov, medzi, ktoré patrí najviac pozoruhodná služba Tumblr a vylepšila ju o tucet webových stránok.

Návštevnosť u Tumblr – ktorý bol v júli 28. najobľúbenejším webom v USA, podľa tejto správy – priamo neprispel k zvýšeniu návštevníkov u Yahoo. Toto vyjadrenie poznamenal Andrew Lipsman z comScore.

Po výsledkoch v minulom mesiaci, Mayerová uviedla, že počet zobrazení stránok firmy Yahoo rástli po viac než ročnom poklese, ktorý poukazuje na nedávne vylepšenie verzie Yahoo mail, počasie, šport, správy a Tumblr, ktoré je možné mať na ako na ploche a tak aj v mobiloch.

Napríklad – obnovená aplikácia pre tablety – Yahoo Mail, priniesla 120% nárast denných aktívnych používateľov služby Yahoo Mail, v závislosti na údajoch tejto spoločnosti.

Mayerová opakovane povedala, že chce firmu zamerať na “každodenné návyky” spotrebiteľa, aby sa jej služby stali súčasťou bežnej užívateľskej rutiny.

Akcie spoločnosti Yahoo akcie včera mierne klesli, ale oproti minulému roku vzrástli o viac než 80%.

Zdroj: USAToday

Facebook komentár