Len v prípade, že by nebolo dosť vozidiel ako Lamborghini Aventador a Ferrari FF, dubajská polícia prišla s ďalším novým superšportiakom do svoje zbierky flotily – so vzácnym Aston Martin One-77.

Áno, jedna zákazka je zo super-automobilov značky Aston Martin, z ktorých je na svete iba 77 kusov a bude použité pre policajnú službu v tejto krajine zálivu a bude pripojené k značkám ako Bentley Continental GT a Mercedes-Benz SLS AMG.

Nové policajné vozidlá boli v nedávnej dobe prezentované v Dubai Trade Center, kde bol vytvorený obrázok vpravo.

Rovnako ako predchádzajúce modely – Aventador a FF Supercars budú služiť dubajskej polície, vrámci trojice nováčikov používaných predovšetkým, ako odstrašujúci príklad pre každého, kto zvažuje prelomenie rýchlostného limitu, najmä tých, ktorí sú majiteľmi vysoko výkonných luxusných automobilovy.

Vozidlá budú použité aj v populárnych turistických oblastiach, s cieľom pomôcť propagovať Dubaj. V skutočnosti ich prvý vzhľad bol predstavený na výstave cestovného ruchu.

One-77 je teraz najvzácnejšie a najdrahšie vozidlo vo flotile Dubajskej polície a nie je pochýb o tom, že ho venoval jeden z bohatých obyvateľov Dubaja. Všetky príklady podobného predaja automobilov od Aston Martin idú do krajnosti, aby sa zabezpečilo, že nebudú dostupné na voľnom trhu, takže je nepravdepodobné, že toto auto by bolo vlastne kúpené dubajskou políciou.

One-77 je taktiež najsilnejším vozom vo flotile, s 7,3-litrový motorom V-12 s výkonom 750 koní a 553 jednotiek krútiaceho momentu. Ďalšie najsilnejšie vozidlo vo flotile je Aventador, ktorého výkon dosahuje  691 koní.

V dobe svojho uvedenia na trh, bude cena na jeden automobil zo série 77, na úrovni 1,15 miliónov britských libier, čo je pri aktuálnom kurze vo výške okolo 1,79 miliónov amerických dolárov. Zaujímalo by nás, čo bude ďalej, Bugatti Veyron?

Nižšie je obrázok automobilu Mercedes-Benz SLS AMG:

Zdroj: MotorAuthority.com

Facebook komentár