Tohto mesačné autosalón v Los Angeles bude znamenať oficiálny štart výstavnej automobilovej sezóny 2014-2015 pre Severnú Ameriku. Automobilky z celého sveta predstavia svoje najnovšie a najlepšie koncepcie dizajnu a výroby automobilov, ktoré budú chcieť ľuďom predviesť v Južnej Kalifornie.

Táto výstava predstavujú pohľad do budúcnosti automobilového priemyslu, ale poskytne verejnosti možnosť vidieť to, čo čoskoro zamieri do ich showroomov.

Tohtoročná prehliadka začína v utorok a potrvá do 30.novembra v Los Angeles Convention Center.


Maserati Alfieri zažila svoje prvotné predstavenie na začiatku tohto roka na autosalóne v Ženeve. Toto koncepčné vozidlo 460 konských síl bolo vyrobené na počesť 100. výročia spoločnosti. Verím však, že jeho predajná verzia by mohla prísť už čoskoro.


Nissan Blade Glider bude taktiež jeden z najlepších mien na výstave. Blade Glider je plne elektrickým automobilom vychádza z revolučných pretekárskych vozidiel Delta Wing od, ktoré je vidno na trati v prestížnych 24 hodinových vytrvalostných pretekov športových vozidiel – Le Mans.


Infiniti Q80 Inspiration prišla na svetovú scéne vo veľkom štýle na parížskom autosalóne počas minulého mesiaca a toto bude jej severno-americký debut. Tento elegantný koncept môže byť náznakom toho, čo možno očakávať od japonskej luxusnej značky v budúcnosti.


Tajomný koncept Prologue Audi priniesol veľa nadšenia. Podľa Audi toto elegantné kupé slúžiť ako základ pre novú líniu budúcich modelov hlavného dizajnéra Marca Lichteho.


Ďalšie dizajnérom, ktorý v Los Angeles chystá návrat je Henrik Fisker, ktorý sa odraziť z neúspešného pokusu o prevziatie Tesly. Muž zodpovedný za nádhernú líniou Aston Martin DBS a Fisker Karma predstaví telo auta vyvinutého v spolupráci s Galpin Auto Sports s uhlíkovými vláknami nesie názov “Rocket”.


Lexus bude chcieť na autosalóne predviesť svoj LF-C2. Predpokladá sa, že tento koncept bude slúžiť, ako základ pre verziu RC-Coupe, ktorú vidíme nižšie.


Scion predstaví štvordverový hatchback iM Concept.


BMW na výstave predstaví nie jeden, ale dva ultra-vysoko-výkonné “športové účinné vozidlá” – ako X5M …


… A BMW X6M.


Okrem možného konceptu A9, Audi taktiež predstaví svoju R8 Competition – najrýchlejšiu a najvýkonnejšiu verziu typu R8.


Američania budú mať taktiež svoje zastúpenie. Ford bude predvádzať svoje nové Shelby GT350, na počesť legendárneho pretekára Carrolla Shelbyho.


Najkrajší automobil na svete bude mať teraz pohon na všetky kolesá. Jaguar na výstave predstaví F-Type AWD.


Keď už sme spomínali Nemcov, Porsche V Los Angeles predstaví trojicu modelov. Ako aj Panamera Exclusive za 263 000 dolárov.

Súvisiace: Luxus v podaní Porsche – Panamera Turbo S Executive za 249 877 eur


… spolu s Porsche 911 GTS …


… A Porsche Cayenne GTS bude mať ešte väčší výkon.


V oblasti extrémneho luxusu, Mercedes-Benz opäť predstaví nový model svojej značku Maybach, s názvom Mercedes-Maybach S600.


A potom je tu veľký Bentley Grand Convertible. Tento bojovník Rolls-Royce Phantom Drophead bude najveľkolepejším model vysoko-luxusných automobilov na výstave počas tohto roka.

Súvisiace: Hong-Kongský podnikateľ vykonal najväčšiu zákazku v histórií pre Rolls-Royce

Facebook komentár