Samotné slovo “gigatovárne” robí z montážneho závodu na výrobu lithium-ionvých batérií naozaj obrovský závod už iba pri vyslovení.

Ale môže byť ťažké pochopiť, ako obrovskou v skutočnosti je.

Na obrázku Vám pre možnú predstavu porovnáme túto továreň s montážnym závodom najväčších lietadiel – spoločnosti Boeing, vo Washingtone. Taktiež ponúkame rozlohu aj US. Capitolu, futbalového štadiónu atď.

Súvisiace: 5 vecí, ktoré ste pravdepodobne nevedeli o Tesla Motors

Takže nové video Vám taktiež môže pomôcť doplniť perspektívu. Ukazuje zábery z továrne vo výstavbe v severnej Nevade.

Toto video nebolo natočené z lietadla, ale z diaľkovo ovládaného Dronu (bezpilotné mini-lietadlo).

Za doprovodu hudby, tento 2-minútový klip poukazuje na obdĺžnikovou dvojpodlažnú budovu závodu z mnohých uhlov.

Táto továreň sa nachádza 15 minút na východ od Reno, v štáte Nevada a táto továreň rastie stálym tempom a napomáha im v silnom hospodárskom oživení.

Súvisiace: Údržba modelu Tesla S (takmer) nie je potrebná

Po dokončení bude táto “gigatovareň” poskytovať batérie a nielen pre elektrický automobil značky Tesla s označením Model 3, ktorého produkcia sa očakáva, že začne v roku 2017 alebo 2018, ale aj energetického akumulátora domácností s názvom Tesla Powerwall a podobných produktov určených pre komerčné a priemyselné využitie.

Súvisiace: Tesla vypláca Elonovi Muskovi minimálnu mzdu. Chudobou však netrpí

Video končí vďakou pre: generálneho riaditeľa spoločnosti Tesla – Elona Muska, Tesla samotnej, Nevadskému guvernérovi menom Brian Sandoval, zoskupeniu robotníkom, EDAWN a Nevadským zákonodarcom.

“Tí všetci sú podieľajú na vytváranie pracovných miest a pomáhajú na zlepšení situácií miestnej ekonomiky” tým, že pracujú na megatovárne o hodnote 5 miliárd dolárov.

Video “giga-továrne”spoločnosti Tesla:

Facebook komentár