Aston Martin Rapide S

Aston Martin zriadila podnik s čínskou Technology Group LeEco, aby spoločne vyvinuli prvý elektromobil tejto britskej značky luxusných vozidiel, ktorý by mohol podľa vyjadrenia spoločností prísť na trh v roku 2018.

Generálny riaditeľ automobilky Aston Martin, Andy Palmer na tlačovej konferencii vo Frankfurte uviedol: “Náš projekt automobilu Aston Martin na elektrický pohon posúvame vpred.”

Partneri majú v pláne vyvinúť elektrické vozidlo, ktoré vychádza z modelu Aston Martin Rapide S. Finančné podmienky transakcie neboli zverejnené.

Lei Ding – spoluzakladateľ automobilovej divízie v spoločnosti LeEco, ktorý predtým v Číne zastával vedúce pozície v spoločných podnikoch firiem Volkswagen a General Motors povedal: “Spoločný podnik je určitým prejavom partnerstva, v ktorom môžeme vyvíjať budúce elektromobily pre obe strany.”

Súvisiace: 
Aston Martin za 1400 dolárov na mesiac
Aston Martin Rapide ponúkne až 1 000 koní a chce konkurovať Tesle

Spoločnosti ďalej poznamenali: “Dokonca nový spoločný podnik plánuje spolupracovať s veľmi populárnym start-upom Faraday Future, ktorý má podporu od čínskeho miliardára Jia Yuetinga.

Čínska vláda podporuje oblasť elektromobilom pre zníženie smogu, ktorý veľmi často zahaľuje ich mestá, vďaka čomu sa podarilo zoštvornásobiť predaje týchto vozidiel a ich krajina sa tak stala najväčším trhom na svete.

Spoločný podnik automobilu na elektrický pohon – medzi taiwanskou Hon Hai, čínskymi firmami Tencent a China Harmony Auto Holding, počas tohto mesiaca poznamenal, že si najala bývalého výkonného riaditeľa značky BMW – Carstena Breitfelda, aby ju viedol.

Harmony Futeng, ktorá bola predstavená počas minulého roka v marci je jednou z niekoľkých čínskych technologických spoločností, ktoré sa snažia rozvíjať “inteligentné” a elektrické vozidlá. Patrí medzi ne Alibaba, Baidu a Leshi Internet Information and Technology Corp Beijing, ktorá bola v poslednej dobe premenovaná na LeEco.

Zdroj: AutoMag

Facebook komentár