Automobily značky Ferrari sú v súčasnosti ešte viac exkluzívnymi. Táto luxusná automobilka Talianska sa chystá začať výrobu superautomobilu Ferrari Sergio a možnosť dostane iba šesť ľudí, ktorých si automobilka sama vyberie.

Koncept vozidla bol predstavený na autosalóne v Ženeve roku 2013 a bol navrhnutý v spolupráci s talianskou firmou Pininfarina a očakáva sa, že každý jeden model bude predaný za niekoľko miliónov, aj keď Ferrari nezverejnila presnú cenu.

Súvisiace: Príďte si zajazdiť na mojom Ferrari! Od toho sú priatelia

Ale ak by ste chceli byť jedným z tých šťastlivcov, presnejšie šestich, už je pre Vás príliš neskoro, keďže automobilka Ferrari už dopredu predala všetky automobily Sergio. Dlhoroční klienti značky Ferrari sú jedinými, ktorí dostali túto možnosť.

Hovorca z automobilky poznamenal, že konečné objednávky sú potvrdené a výroba začne “čoskoro”, s cieľom poskytnúť konečný produkt svojim klientom už v budúcom roku. Automobilka Ferrari však bude musieť vykonať zmeny v predstavenom dizajne na autosalóne v Ženeve, aby boli v súlade s právnymi predpismi cestnej premávky, takže dizajn bude pravdepodobne odlišný od pôvodného konceptu, keďže nemal čelné sklá alebo zrkadlá.

Talianska automobilka Ferrari sa snaží zvyšovať svoju exkluzivitu, tým, že vykonáva obmedzenie počtu vyrobených vozidiel, ako každým rokom už vyrobí iba 7 000 vozidiel a tento krok sa firme jednoznačne vyplatil. Značka, ktorú vlastní Fiat Chrysler ohlásila tržby v prvej polovici roka vo výške 1,3 miliardy eur (1,65 miliardy amerických dolárov), čo je 14,6 percentný nárast z rovnakého obdobia v roku 2013.

Spoločnosť taktiež predstavila program, kde si jej nadšenci budú môcť siahnuť hlboko do vrecka a môžu si tak navrhnúť vozidlo od začiatku do konca mieru a vyrobia im ho v sídle spoločnosti Ferrari, v Maranello. Identita odberateľov modelu Sergio nebola odhalená, ale k posledným veľkým menám, ktorí si kúpili automobil na zakázku patrí Eric Clapton.

Sergio je 4550 mm dlhý, 1940 mm široký a iba 1140 mm vysoký. Zajímavosťou je hmotnost – 1280 kg. Pod novou karosériou se skrývá technika z Ferrari 458 Spider a má dve sedadla. Auto môže urýchliť 0-100 km/h za menej ako 3,4 sekundy a dosiahne rýchlosť až 320 km/h.

Súvisiace: Pre automobilku Ferrari sa oplatí pracovať, vďaka rekordným bonusom

Podobný pristup exkluzivity Ferrari urobila aj s iným vozidlom – jednalo sa o superautomobil LaFerrari. Plánovala vyrobiť z tejto edície iba 499 kusov a po svojej premiére na autosalóne v Ženeve v minulom roku, požiadalo o tento model viac ako 1000 záujemcov. Ale podobne ako u Sergia, nestačí si vybrať automobil, Ferrari si majiteľov vyberá sama.

Zdroj: BoldRide, TheIndependent

Facebook komentár