Každý obyčajný smrteľník môže získať vstupenku na automobilovú charitatívnu akciu – Pebble Beach Concours d’Elegance, ktorá sa koná každým rokom v Kalifornii a je považované za najprestížnejšie podujatie svojho druhu. Stojí iba úbohých 300 dolárov. Ale uprostred tejto špeciálnej akcie sa chystajú predstaviť nové vozidlá aj super-luxusné automobilky.

A dnes Vám povieme o jednej z nich.    

Podrobnosti sú veľmi stručnými, ale Motor Trend uviedol, že Lamborghini na tejto slávnosti vykoná súkromné odhalenie svojho ​​najnovšieho ultra vysoko-vykonného automobilu – HyperVeloce (táto akci sa bude konať od 13.-16. augusta). Ak nedôjde k únikom informácií, verejnosť na jeho vizuál bude musieť počkať minimálne do septembra, kedy sa bude konať autosalóne vo Frankfurte. Ako ako je zvykom táto automobilka v žiadnom prípade nekomentuje svoje plány.

Súvisiace: Superšportové špeciálne auto je navrhnuté tak, aby sa vošlo aj na jachtu

Teraz sa však konečne dozvedáme viac, má ísť o nový model s extrémnym výkonom 800 koní (588 kW), Teda o päťdesiat viac, než koľko ponúka SuperVeloce.

Automobil má byť tiež založený na platforme vozidla Aventador, očakávajte teda 6,5 litrový dvanásťvalec a pravdepodobne pôjde aj o pohon všetkých kolies. Tento automobil bude predstavený úplne súkromne, keďže sa jedná o najvhodnejšie miesto pre hľadanie nových zákazníkov. Pôjde pritom o naozaj exkluzívna záležitosť, ako má údajne v pláne vyrobiť iba 30 kusov. Z toho dvadsať vozidiel bude vo variante kupé, zatiaľ čo zostávajúce desiatka vyjde s otvorenou strechou ako roadster.

Ďalšie detaily sú zatiaľ neznáme, ale cena HyperVeloce bude s najväčšou pravdepodobnosťou astronomická.

Zdroj: WorldCarFans

Facebook komentár