Veľké technologické firmy sú známe pre lákanie absolventov, ktorí hľadajú zaujímavé zamestnanie. Ale platy sa môžu výrazne líšiť a niektorí zamestnávatelia nie sú tak veľkorysými, ako by sa dalo očakávať.

Pre tých, ktorí chcú veľký nástupný plat a bonusy, predstavuje 10-technologických firiem, ktoré svojim „nováčikom“ ponúkajú najlepšiu celkovú odmenu medzi spoločnosťami.

Webové stránky Emolument.com dali dokopy tento zoznam, ktorý je založený na predložených údajoch z viac ako 600 zamestnancov, s menej ako trojročnou praxou.

Súvisiace: Zoznam najlepšie platiacich firiem v USA

Respondenti zastupovali celý rad pracovných miest, vrátane programovania, financií, ľudských zdrojov a marketingu. Najviac informácií prišlo z Európy a USA.

9. SAP: Nemecký softvérový gigant ponúka nižší plat – 44 000 dolárov, ako Orange alebo IBM. Ale navýšenie vo forme priemerného bonusu, vo výške 4000 dolárov ho posúva na rovnakú úroveň s francúzskym telekomunikačným gigantom a firmou IBM.

8. Orange a IBM: Žiadna z týchto spoločnosti svojim novým mladým zamestnancom neplatí bonusy. Ale obe – Orange aj IBM ponúkajú priemerný plat vo výške 48 000 dolárov.

7. Telefónica: Španielska telekomunikačná firma je druhou na zozname mimo USA, čo odráža veľký rozdiel medzi platmi v USA a európskymi technologickými firmami.

Stredná mzda pre mladých zamestnancov spoločnosti Telefónica je 45 000 dolárov a priemerný bonus je 4 000 dolárov.

V prieskume firma Emolument uviedla: “Telekomunikačný operátor platí veľmi slušné nástupné platy, ale ich rozsiahle navyšovanie nieje možné, ako je všeobecne dané v ostatných veľkých technologických firmách nášho zoznamu.”

6. Microsoft: Softvérový gigant svojim novým zamestnancom vypláca veľmi slušné platy a bonusy. Priemer miezd v spoločnosti Microsoftu je 58 000 dolárov a stredný objem bonusov je 9 000 dolárov. To znamená, že sa delí o miesto s firmou Oracle.

5. Oracle: Firma Larryho Ellisona je známou, že najmladším zamestnancom ponúka vysoké platy, ale absolútne žiadne bonusy. Priemerný plat v spoločnosti Oracle je 67 000 dolárov.

4. Cisco Systems: Je ďalšou americkou spoločnosťou s veľkorysým nástupným platom, hoci bonusy sú vyššie.

Priemerné mzdy v spoločnosti Cisco dosahujú 67 000 dolárov, zatiaľ čo priemer bonusov je vo výške 1 000 dolárov.

3. Google: Táto spoločnosť často dosahuje na vrchné priečky zoznamov najlepších zamestnávateľov pre vysokoškolákov, pretože sľubuje veľkorysé pracovné pôžitky, príležitosti a platy.

Ale niektorí z nich môžu byť prekvapení, keďže sa nakoniec nedostal na Top miesta v štýle tohto programu odmeňovania. Platový priemer vychádza na 86 000 dolárov a bonus dosahuje úroveň 20 000 dolárov.

2. Apple: Producent iPhonov je druhou spoločnosťou, ktorá sa môže pochváliť šesťmiestnym priemerným platom pre mladých pracovníkov, na úrovni 104 000 dolárov. Pomocou $ 16 000 bonusu sa celkový balík odmeňovania dostáva na úroveň 120 000 dolárov.

Jeden respondent uviedol: “Náš zamestnávateľ má tak agresívnu politiku pre platy nových zamestnancov, že je vidno odstránenie rozdielov medzi finančným priemyslom.”

Súvisiace: Jednoduchý návod na to ako vyjednať vyšší plat

1. Amazon: Personál spoločnosti Amazon má najvyššiu platy a bonusy z dôvodu dlhej cesty, pričom plat priemerného zamestnanca dosahuje úroveň 109 000 dolárov ročne a je možné získať aj bonus o rozsahu 22 000 dolárov. Avšak táto spoločnosť má povesť pre zničujúce a niekedy až nemilosrdné pracovné prostredie . (Spoločnosť Amazon uviedla, že New York Times vlani skreslila obraz o ich pracovnej kultúre).

Zdroj: ABCNews, MarketWatch

Facebook komentár